top of page

Jean-Claude Vanden Eynden .

Jean-Claude Vanden Eynden is geboren in Brussel, waar hij reeds op 12-jarige leeftijd naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel ging. Hij studeerde zowel aan het conservatorium als later aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder de leiding van Eduardo Del Pueyo. Toen hij pas zestien was, werd hij laureaat van de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd, en zo ging zijn carrière als solist van start.

Hij speelde met bekende orkesten zoals het Symfonisch Orkest van Sint Petersburg, het Royal Philharmonic Orchestra van Londen en het Residentie Orkest van Den Haag... Hierbij kwam hij in contact met befaamde dirigenten als Rudolf Barshaï, Paul Kletsky en Yuri Temirkanov. 

Hij was professor aan het Koninklijk Conservatorium van Brusselde Muziekkapel Koningin Elisabeth en ook aan het Europees Centrum Eduardo Del Pueyo, waarvan hij artistiek directeur is.

Ook zijn discografie is zeer gevarieerd. Vooral de concerto’s van Grieg en Arthur De Greef (wereldpremière), de sonate voor viool en piano van Lekeu (met de betreurde Philippe Hirshhorn) en de sonates en trio voor klarinet van Brahms met Walter Boeykens (Grote Prijs Caecilia) springen hierbij in het oog.

Hij wordt regelmatig als jurylid gevraagd door de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd en voor andere internationale wedstrijden. 

bottom of page