top of page
Jan Michiels.

Jan Michiels behaalde een eerste prijs piano aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Abel Matthys. Hij vervolmaakte zich bij Hans Leygraf aan de Hochschule der Künste Berlin. Hij nam in 1991 deel aan de Koningin Elisabethwedstrijd, en werd er één van de laureaten. Later zou hij er als jurylid terugkeren. Van dan af was zijn binnenlandse carrière gelanceerd. 

Jan Michiels is docent piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij aan het hoofd stond van de klas "Hedendaagse Muziek". Op 19 maart 2011 behaalde hij met "grootste onderscheiding" de graad van doctor in de kunsten met de verdediging van een oorspronkelijk proefschrift getiteld: Teatro dell'ascolto (Worüber man nichts sagen kann, muss man spielen).

Jan Michiels treedt regelmatig als solist op. Ook kamermuziek draagt zijn interesse weg. Met Inge Spinette vormt hij een piano-duo. Internationaal heeft hij Europa en Azië verkend en geconcerteerd met dirigenten als Angus, Baudo, Borejko, Edwards, EötvösNézet-Séguin, Rahbari, Rundel, Siebens, Stern, Tamayo, Pfaff, Zender, Zagrosek. Zijn naam is ook verbonden met de dansproducties van Anne Teresa De Keersmaeker, Vincent Dunoyer en Sen Hea Ha.

bottom of page