top of page

Björn Lehmann .

Professor Universität der Kunste Berlin

images-2.jpeg

Björn Lehmann is een gepassioneerde pianist die zich zowel als solist als kamermusicus onderscheidt, en een fervent pleitbezorger is van nieuwe muziek. Hij genoot zijn opleiding in Hamburg, Lausanne en aan de Universiteit der Kunsten in Berlijn bij Klaus Hellwig.
Zijn muzikale reizen brachten hem naar diverse Europese landen, Japan, Zuid-Korea, China en Latijns-Amerika. Hij trad op bij gerenommeerde festivals, waaronder het Bachfest Leipzig, Ludwigsburger Schlossfestspiele, Rheingau Musik Festival, Concentus Moraviae (Tsjechië), Flaneries Musicales de Reims (Frankrijk) en El Blanco y Negro (Mexico).
Samen met pianiste Norie Takahashi vormt hij het geprezen PianoDuo Takahashi / Lehmann. Het duo heeft twee lovend ontvangen cd's uitgebracht bij het label "audite": "Originals and beyond", aanbevolen in "Fono Forum", en "Transcriptions and beyond", speciaal aanbevolen in "Record geijutsu" (Tokio).                   
Lehmann's toewijding aan nieuwe muziek bracht hem samenwerkingen met vooraanstaande componisten zoals Friedrich Goldmann, Mathias Spahlinger en Arnulf Herrmann. Zijn uitvoeringen zijn vastgelegd in opnames voor tal van Duitse en internationale radio- en televisiestations.
Sinds 2011 vervult hij de rol van professor aan de Universiteit der Kunsten in Berlijn. Daarnaast verzorgt hij regelmatig masterclasses in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Japan, Zuid-Korea en China.       

bottom of page