top of page

Mikhail Faerman .

1ste Prijs Koningin Elisabethwedstrijd

images-2.jpeg

Mikhail Faerman begon piano te studeren op de leeftijd van drie. Hij volgde les bij Eugenia Yarmonenko aan de Centrale Muziekschool van Moskou (1962-1972). Daarna studeerde hij aan het Conservatorium van Moskou bij Jacob Flier (1972-1977). In 1975 won hij de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano.

In 1978 verliet hij de Sovjet-Unie en kwam in België wonen. In 1979 werd hij professor aan het Conservatorium van Bergen. Hij was lid van de jury in de Conservatoria van Brussel, Luik, Luxemburg en Parijs. Hij nam deel aan de jury van de Internationale Wedstrijd in Epinal, Frankrijk, en was voorzitter van de jury van het eerste Europese Pianoconcours in 1987. Momenteel is hij als docent verbonden aan het Conservatorium van Brussel.

Mikhail Faerman heeft tal van concerten gegeven, eerst in de Sovjet-Unie en Bulgarije, en later in heel Europa en in Korea (Internationaal Festival van Seoul. Gedurende zijn hele carrière werd de heer Faerman als solist uitgenodigd op verschillende grote internationale podia.

bottom of page