top of page

Milana Chernyavska .

Professor Reina Sofia School Madrid

images-2.jpeg

De in Oekraïne geboren Duitse pianiste Milana Chernyavska heeft een opmerkelijke carrière opgebouwd en zichzelf gevestigd als een belangrijke pianiste en pedagoog van onze tijd. Haar critici zijn enthousiast en zelfs Alfred Brendel beoordeelde haar met de woorden “Het geluk van het geheel is wat er gebeurt als je naar Milana Chernyavska luistert.”

De pianiste en docente Milana Chernyavska wordt gewaardeerd op de concertpodia van gerenommeerde concertseries en festivals in Europa, de VS en Zuidoost-Azië. Ze speelt regelmatig onder andere op het Luzern Festival, het Ruhr Pianofestival, de Salzburg Festival, het Rheingau Muziekfestival, het Schleswig-Holstein Muziekfestival, op het Mecklenburg-Voor-Pommeren Festival, het Schwetzinger Festival, in zalen als de Musikverein Wien, het Concertgebouw Amsterdam, de Berliner Philharmoniker, Suntory Hall Tokyo, München Hercules Hall, Wigmore Hall Londen, Carnegie Hall New York, St. Petersburg Philharmonic. Als soliste treedt zij op met vele gerenommeerde orkesten. Ook haar solo-avonden worden door publiek en pers bejubeld.

De veelzijdige kunstenaar geeft sinds 2009 les als pianoprofessor aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten in Graz. Sinds 2010 is ze ook professor aan de Internationale Muziekacademie in het Vorstendom Liechtenstein en sinds 2021 werkt ze bij het gerenommeerde Reina Sofia Escuela Superior de Musica in Madrid. Milana Chernyavska leidt talloze internationale masterclasses over de hele wereld en is een veelgevraagd jurylid bij gerenommeerde concoursen zoals de ARD Competitie in München, Busoni Competitie in Bolzano, Telekom-Beethoven in Bonn, Mozart Competitie in Salzburg, Santa Cecilia Competitie in Porto, Schumann Concours in Düsseldorf en Blüthner Goldton Award in Wenen. Haar studenten winnen regelmatig eerste prijzen in belangrijke internationale competities zoals Van Cliburn, Santander, Busoni, Maria Canals, Enescu, Vendom Prize, Malta en vele anderen.

bottom of page