Mi-Joo Lee .

De carrière van Mi-Joo Lee nam meteen een schitterende start door in 1 jaar tijd niet minder dan 3 (!)  prijzen in 3 bekende wedstrijden te winnen: zo werd ze laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd, Tokyo International Piano Competition en 1ste prijs bij de  Viotti Competition in Italië.

 

Sindsdien is ze wereldwijd een veelgevraagd soliste. Na PianoFest Sint-Niklaas neemt ze meteen het vliegtuig voor een solo concertreeks in Azië.

Mi-Joo Lee is tegelijk één van de meest gevraagde pianisten in pianowedstrijd jury’s ter wereld. Zo was ze in de jury van de ARD Piano Competition in Duitsland, Busoni Competition in Italië, San Marino Piano Competition…

 

Ze geeft les aan de Universität der Kunste Berlin sinds 1990 en gaf masterclasses in Frankrijk, Oostenrijk, Zuid-Korea, Spanje… Haar studenten wonnen prijzen in talrijke belangrijke pianowedstrijden (Koningin Elisabethwedstrijd, Van Cliburn Competition...)

Ze speelde concerten in bijna alle Europese en Aziatische landen alsook in Amerika.

 

Haar studies ving ze aan in Essen, nadien trok ze naar Berlijn, Boston en Salzburg bij Guido Agosti and György Sebök. Ze ontving de Lilli-Lehmann Medal voor haar muzikale carrière.