Roeland Henkens .

Als 1ste solotrompettist van Den Norske Opera & Ballet, de Nationale Opera van Noorwegen, drukt Roeland Henkens meteen zijn persoonlijke stempel op een nieuwe generatie jong muzikaal talent. Ook speelde hij als Gast Solo Trompettist  bij orkesten als de Oslo Philharmonic, het Orkest van de Vlaamse Opera, the Royal Scottish National Orchestra, het kamerorkest van Luxemburg, de Brussels Philharmonic, the West Coast Kokkola Opera, het Antwerp Symphony Orchestra en vele andere.

Zijn expressiviteit en flexibiliteit geven Roeland een prominente reputatie als zowel orkestmusicus, kamermusicus als solist. Hij is mede-oprichter van het Belgische EBURON QUINTET,  een koperkwintet  waarmee hij de eerste prijs op het  “8ième Concours International de Musique de Chambre de Lyon” behaalde.

Roeland was reeds te horen in de grootste Europese concertzalen en speelde zelfs op historische sites zoals het Akropolismuseum in Athene. Als solist maakte hij zijn debuut bij het Universitair Symfonisch Orkest van Leuven waarmee hij concerttournees deed in Tsjechië en Denemarken. Meer recent speelde hij bij de Düsseldorfer Symphoniker, de Niederrheinische Sinfoniker Theater Krefeld-Mönchengladbach, de Nürnberger Symphoniker en de Belgische Kamerfilharmonie. 

 

Roeland gaf masterclasses in de Royal Conservatoire of Scotland, het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en het Rimsky-Korsakov State Conservatory in Rusland, Eurocuivres en Cuivres en Dombes in Frankrijk met het Eburon Quintet.

Roeland Henkens is YAMAHA artiest.

Copyright © 2020 - Designed by SuryABDesign. All Rights Reserved.