Erik Desimpelaere .

Erik Desimpelaere is een Belgisch componist, pianist en dirigent. Hij behaalde een Masterdiploma Piano aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Piet Kuijken en een Masterdiploma Compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen bij Wim Henderickx en Luc Van Hove. Op dit moment studeert hij Orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ed Spanjaard en Lucas Vis.

Erik Desimpelaere componeert muziek voor diverse bezettingen: van symfonisch orkest, muziektheater, harmonieorkest tot kamermuziek en solo repertoire. Erik werkte als componist reeds samen met verschillende ensembles en artiesten, onder andere het Kamerorkest Brugge, de Koninklijke muziekkapellen van de Gidsen en de Marine, Kugoni trio, Astria trio, Belgian Brass, Eburon quintet, Arco Baleno en David Desimpelaere.

 

Daarnaast is hij ook actief als arrangeur bij diverse ensembles.

Erik Desimpelaere heeft als pianist een vast duo met zijn broer David Desimpelaere, contrabassist. 

 

In 2013 brachten ze de CD ‘Reflections on a song’ (Phaedra Classics) uit met Belgisch repertoire voor contrabas en piano. Hun tweede CD 'Smile' (Dynamic Records) werd in maart 2018 uitgebracht. Erik is tevens actief bij het Chiarina piano trio en treedt regelmatig op met diverse kamermuziekensembles.

Copyright © 2020 - Designed by SuryABDesign. All Rights Reserved.