top of page

Yuri Vallentin

Artiest .

Yuri Vallentin

Juri Vallentin behaalt een uitzonderlijke plaats onder de jonge solisten van zijn generatie door middel van internationale prijzen en zijn concertactiviteiten in binnen- en buitenland.

In 2019 won hij de 16e Internationale Tsjaikovski-wedstrijd in Sint-Petersburg en werd daarmee de eerste hoboïst in de geschiedenis van deze wereldberoemde wedstrijd. In 2017 ontving hij de hoofdprijs en publieksprijs van de German Music Competition. Eerder ontving hij prijzen op 's werelds hoogste begiftigde competitie voor hobo, De Muri Competitie, Zwitserland 2016 en 2015 op de International Oboe Competition van Japan in Tokio.

Hij trad op als solist met orkesten als het Beethoven Orkest Bonn, het Nedersaksen Staatsorkest Hannover, het Orkest van het Mariinsky Theatre St. Petersburg, het München Chamber Orchestra en anderen en trad op op internationale festivals zoals het Ludwigsburg Castle Festival of het Davos Festival. Als solo hoboïst speelde hij bij het Gewandhausorchester Leipzig, het Bamberg Symphony Orchestra of de Münchense Staatsopera en in een vaste functie bij de Staatsoper Hannover.

Vallentin begon zijn muzikale opleiding met zangles en stapte later over op hobo. Hij studeerde aan de Universiteit van Neurenberg en aan het prestigieuze Conservatorium van Parijs, waar hij afstudeerde met de hoogste onderscheiding.

Radioproducties bij BR, SWR en NDR documenteren zijn artistieke werk. Zijn debuutalbum "Bridges", geprezen door critici en de pers (WDR3, HR, RBB, SZ, Deutschlandfunk Kultur e.a.) werd in het najaar van 2018 uitgebracht door het Leipzigse label Genuin.

bottom of page