top of page

Premsyl Vojta

Artiest .

Premsyl Vojta

Přemysl Vojta won in september 2010 de eerste prijs en talrijke speciale prijzen bij de Internationale Muziekwedstrijd van de ARD in München in 2011. In hetzelfde jaar werd hem na zijn debuut bij het Beethovenfest in Bonn de ‘Beethoven-ring’ verleend.

Hij was solohoornist van het Konzerthausorchester Berlin en is sinds december 2015 solohoornist van het WDR Sinfonieorchester Köln.

Přemysl Vojta begon zijn studies aan de Muziekacademie van Brunn bij Olga Voldánová, zette deze verder aan het Praagse Conservatorium bij Bedřich Tylšar (1998-2004) en beëindigde hen aan de Universität der Künste Berlin bij Christian –Friedrich Dallmann (2004-2010).

Ondertussen is Přemysl Vojta zelf een ervaren pedagoog. Van 2010 tot 2015 gaf hij les aan de Universität der Künste Berlin en van 2015 tot 2017 aan de Hochschule für Musik und Tanz in Köln.

Als solist trad hij ondermeer op met orkesten zoals het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Radio-Sinfonieorchester Stuttgart, het WDR Sinfonieorchester, het Konzerthausorchester Berlin, het Orchester des Staatstheater Wiesbadens, de Camerata Salzburg, de Academy of St Martin in the Fields, het Wiener Kammerorchester, het Münchener Kammerorchester en Prague Philharmonia.

Naast zijn solistische carrière wijdt Přemysl zich intensief aan kamermuziek. Hij werkte samen met o.a. het Armida Quartett, Tobias Koch, Nicholas Daniel, het Stradivari Quartett, het Pražák Quartett, Jörg Widmann, Ye Wu, Tomáš Jamník, Fabrice Millischer, Sung Kwon You, Fredrik Ekdahl en Michael Massong.

Přemysl Vojta nam voor het label Supraphon het hoorntrio von Johannes Brahms op. In 2013 nam hij als solist bij hetzelfde label “French horn in Prague” op met werken voor hoorn en orkest. Zijn nieuwste CD „Metamorphosis“ met de pianist Tobias Koch werd in 2018 uitgegeven door het label CAvi. Voor deze muzikale reis doorheen de tijd en langs verschillende klankbeelden, bespeelt hij drie verschillende hoorns (Naturhoorn Curtois, F-Hoorn Daniel Fuchs en een Doppelhoorn Alexander 103) en de pianist drie verschillende piano’s (Conrad Graf, Pierre Erard en Steinway).

bottom of page