top of page

Masha Yulin

Artiest .

Masha Yulin

De Israëlische pianiste Maria Yulin treedt regelmatig op in heel Europa, Rusland en Israël als solist en kamermuzikant. Ze is verschenen op de Israëlische educatieve tv en de Bulgaarse tv en haar opnames worden uitgezonden op de Portugese nationale klassieke radio en de Israëlische klassieke muziekradiozender "Kol Hamuzika".
Geboren in Sint-Petersburg, waar ze haar muzikale opleiding begon, emigreerde ze met haar familie naar Jeruzalem, waar ze studeerde bij Luiza Yoffe aan het "HaSadna" Conservatorium. Ze studeerde af in 2009 en vervolgde haar academische studie aan de HMTM Hannover (Duitsland) onder onder leiding van professor Gerrit Zitterbart. Tegenwoordig woont ze in Berlijn en studeert ze aan de Hogeschool voor de Kunsten bij professor Klaus Hellwig.
Maria heeft prijzen gewonnen in vele internationale piano- en kamermuziekcompetities, waaronder: de "Filippo Trevisan" International Piano Competition (2014), "Val Tidone" International Piano Competition (2014), de “Campillos International Piano Competition” (Spanje 2010), de “Neue Sterne Klavierwettbewerb” (Duitsland 2012) en de Israeli National Piano Competition (Ashdod, Israël 2006), een speciale prijswinnaar voor moderne muziek op de CIPCE International Piano Competition (Spanje 2011), tweede prijswinnaar van de TelHai Concerto Competition ter nagedachtenis aan Yasha Bistrizky (Israël 2013) en een speciale Mozartprijs tijdens de pianowedstrijd “Pnina Salzman” (Israël 2006). Ze ontving de uitmuntende deelnemersprijs op de “Pnina Salzman” (2013) en certificaten voor uitmuntende prestaties op het Tel-Hai Piano Festival (Israël 2008, 2010).
Ze heeft deelgenomen aan diverse masterclasses, onder meer bij Murray Perahia, Nikolai Petrov, Oksana Yablonskaya, Norma Fisher, Jose Ribera en Tamas Ungar.
Maria ontving beurzen van de America-Israel Cultural Foundation (2004-2009), Zefunot Culture, LMN Foundation in Hannover en in Berlijn, Paul Hindemith Society en de Clavarte Foundation.

bottom of page