top of page

Mark Taratushkin

Artiest .

Mark Taratushkin

Mark Taratushkin is laureaat van diverse gerenommeerde pianoconcoursen, waaronder de "A. Rubinstein" (Parijs), "The Muse" (Santorini), "Yakov Flier" (Moskou) Internationale Pianoconcoursen en de "Normandy European Piano Competition" (Frankrijk). Bovendien heeft hij de publieksprijs gewonnen tijdens het San Daniele International Piano Meeting. Als solist en kamermusicus heeft hij succesvolle optredens verzorgd in zowel Rusland als in heel Europa.
Geboren in Oekraïne, startte hij zijn muzikale opleiding op vijfjarige leeftijd, waarna hij naar Moskou verhuisde en werd toegelaten tot de Centrale Muziekschool. Later vervolgde hij zijn studie aan het Conservatorium van Moskou onder begeleiding van professor N. Troull. Na zijn afstuderen in 2013 verhuisde de jonge pianist naar Duitsland, waar hij zijn opleiding voortzette. Eerst bij professor G. Zitterbart aan de HMTM Hannover en vervolgens bij professor K. Hellwig aan de UdK Berlin, waar hij momenteel nog studeert.
De afgelopen jaren heeft Taratushkin zich voornamelijk gericht op de uitvoering van Duitse romantische muziek en 20e-eeuwse composities, naast andere muziekgenres. Zijn interpretaties van hedendaagse muziek werden bekroond met de "Lutoslawski-prijs" tijdens de "Normandy European Piano Competition". Na het winnen van de Israeli Music Competition of Tel-Hai, bracht hij de wereldpremière van stukken van de Israëlische componist Moshe Zorman ten gehore. Zijn debuut-cd met werken van Bartok en Prokofiev werd in maart 2015 uitgebracht, gevolgd door concerten in Duitsland en Italië.
Gedurende zijn studie ontving Taratushkin masterclasses en waardevolle begeleiding van vooraanstaande musici, zoals professor Vincenzo Balzani, professor Dmitry Bashkirov, professor Leonel Morales, professor Tomer Lev, professor Kalle Randalu en Akiko Ebi, naast vele anderen.
Mark Taratushkin is een beursstudent van de Swiss Piano Foundation "Clavarte", de "Live Music Now" e.V. Chamber Music Foundation, de "Paul Hindemith" Foundation, de "Ad Infinitum" Foundation en de "Ottilie-Selbach-Redslob" Foundation.

bottom of page