top of page

Marceau Lefèvre

Artiest .

Marceau Lefèvre

De Franse fagottist Marceau Lefèvre werd in 1993 in Avignon geboren en heeft gestudeerd bij Laurent Lefèvre en Fany Maselli aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris en bij Stefan Schweigert in Berlijn. Marceau Lefèvre was lid van de gerenommeerde Karajan Academie van het Berlin Philharmonic en trad vaak met het orkest op.

Marceau won meerdere prijzen tijdens internationale wedstrijden zoals Hülsta Woodwinds Münster, Wiener Klassik Baden, Aeolus Düsseldorf en Fmaji Paris.

Als solist deelde hij het podium met de Düsseldorfer Symphoniker, het Kamerorkest Keulen, het Staatsorkest Reinische Philharmonie, het Novosibirsk Philharmonisch Orkest, het Noord Tschechisch Orkest en het Pasdeloup Orkest in gerenomeerde zalen zoals de Philharmoniën van Keulen en Berlijn en het kasteel Esterhazy.

Zijn eerste cd ‘Arundo’ voor het label GWK Record met de pianiste Kimiko Iamni en zijn broer Emilien Lefèvre (hoboïst) werd in 2015 uitgegeven en kreeg een warm welkom in de pers.

Marceau Lefèvre is een gepassioneerde kamermuzikant en wordt regelmatig uitgenodigd door internationale festivals. Hij is lid van het Akébia Kwintet, het houtblazers-ensemble La Fresque en het Ensemble Carousel. Ook het Scharoun Ensemble Berlin en het Royal Concertgebouw Orchestra Camerata werken vaak samen met Marceau.

Meerdere beroemde orkesten zoals het Birmingham Symphony Orchestra, het Orchestre National de France, het Corean Broadcast Orchestra Seoul, de Staatsoper Hamburg, het Konzerthaus Orchester Berlin, het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam en het Rotterdams Philharmonisch Orkest nodigen hem regelmatig uit als hun gast-solofagottist.

In 2017 werd Marceau Lefèvre solofagottist van het Brussels Philharmonic en treed ook op met het Verbier Chamber Orchestra.

bottom of page