top of page

Clara Strobel

Artiest .

Clara Strobel

Clara Strobel (° Sint-Niklaas, België - 2002) stamt uit een muzikale familie en kreeg haar eerste pianolessen van haar vader. Van 2009 tot 2013 volgde ze pianoles aan d’Academie Podium in haar geboortestad bij Johan Lybeert. Tot 2019 studeerde ze aan de “Robert Schumann Musikhochschule” Düsseldorf in de jong talent afdeling “Schumann Junior” in de klas van prof. Barbara Szczepanska. Sinds november 2020 studeert ze bachelor piano aan de “Hochschule für Musik, Theater und Medien” in Hannover bij prof. Ewa Kupiec. Naast haar liefde voor de piano is ook orkestdirectie een nieuwe passie geworden, zonder welke Clara zich haar verdere muzikale opleiding niet kan voorstellen. Momenteel studeert ze in Hannover ook orkestdirectie bij prof. Martin Brauß. Haar brede artistieke interesse bracht haar ertoe tijdens haar kinder- en tienerjaren, naast haar pianostudie, ook klavecimbel, zang, gitaar, dans en woord te volgen aan de d’Academie Podium.
Clara is laureate van verschillende wedstrijden: 1ste prijs bij de Duitse regionale muziekwedstrijd “Jugend Musiziert” voor kamermuziek (2008) en voor piano solo (2009), 3de prijs als jongste laureate bij de Belgische Cantabile Pianowedstrijd (2010) en de 1ste prijs bij de Steinway Wedstrijd (2013), waar ze ook verkozen werd om België te vertegenwoordigen op het 16de Internationale Steinway Festival voor de Jeugd in Hamburg (september 2014). In september 2020 won ze de 2de prijs bij de Cantabile Pianowedstrijd in de leeftijdscategorie tot 19 jaar.
Daarnaast mocht ze in 2011 ook de cultuurprijs voor aanstormend talent van de stad Sint-Niklaas ontvangen.
Concertervaring kon ze opdoen tijdens optredens in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zuid-Korea, zowel solo als in kamermuziekverband. Ze kreeg ook verdere muzikale impulsen tijdens masterclasses bij o.a. Georg Friedrich Schenck, Anna Malikova, Daniel Blumenthal, Severin von Eckardstein, Janusz Olejniczak, Bernd Goetzke, Geoffrey D. Madge, Ian Fountain, Boris Berman en Lev Vinocour.
Ondanks haar jonge leeftijd beschikt ze al over een enorm repertoire, van barok tot hedendaagse muziek.

bottom of page