top of page

Avan Yu

Artiest .

Avan Yu

Avan Yu is een van de meest boeiende jonge pianisten van Canada. Critici hebben zijn "fonkelende virtuositeit" (West-Australië) en zijn "verbazingwekkende gevoeligheid" (La Presse) geprezen. Hij heeft uitgebreid opgetreden in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië, in gerenommeerde locaties zoals Carnegie Hall, Concertgebouw in Amsterdam, Philharmonie in Berlijn, Salle Cortot in Parijs en het Sydney Opera House.
Als veelgevraagd gastsolist bij orkesten over de hele wereld heeft hij meer dan vijfentwintig verschillende pianoconcerten uitgevoerd met orkesten zoals het National Arts Centre Orchestra, Vancouver Symphony, Victoria Symphony, Symphony Nova Scotia, Sydney Symphony, Auckland Philharmonia, Hong Kong Philharmonic en Dresden Philharmonic. Hij heeft samengewerkt met dirigenten en musici zoals Jaap van Zweden, Pinchas Zukerman, Rafael Fruehbeck de Burgos, Bramwell Tovey, Christian Arming, Juanjo Mena, Yo-Yo Ma en Johannes Moser. Onlangs trad Yu op in zijn geboortestad Hong Kong als solist met het Hong Kong Philharmonic onder leiding van Jaap van Zweden tijdens de openingsconcerten van het seizoen in 2021 en 2022.
Yu verwierf voor het eerst internationale erkenning toen hij triomfeerde op de Sydney International Piano Competition, waar hij de Eerste Prijs won samen met negen speciale prijzen. Op 17-jarige leeftijd was hij de jongste deelnemer ooit die de Canadese Chopin Competition won. Hij heeft ook de Zilveren Medaille en de Publieksprijs gewonnen op de Santander International Piano Competition.
Zijn leraren zijn onder meer Horacio Gutiérrez, Klaus Hellwig, Kenneth Broadway, Ralph Markham en Kut Kau Sum. Hij studeerde af aan de Universität der Künste Berlin met een Konzertexamen-diploma en behaalde een Doctor of Musical Arts-diploma aan de Manhattan School of Music in New York.

bottom of page