Stefanie Van Backlé .

Stefanie Van Backlé (1985°) ving haar studies viool en piano aan in Lokeren vooraleer ze de overstap maakte naar de muziekacademie van Sint-Niklaas op 13-jarige leeftijd. Hier studeerde ze viool in de klas van Nico Baltussen en piano bij Johan Lybeert.

 

Na haar studies aan de muziekacademie vervolgde ze haar opleiding aan de Hogeschool voor Kunsten te Utrecht en nadien aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln. Daarna vervolmaakte ze zich in de klas van Yossif Ivanov te Brussel.

 

Stefanie behaalde prijzen op verscheidene nationale en internationale wedstrijden, zowel voor viool als piano.

Zo werd ze finaliste in de internationale 'De Beriot'-concours voor viool, behaalde ze de 2e prijs op de Cantabile wedstrijd voor piano, de 2e prijs op de Ottoboni wedstrijd voor kamermuziek en tweemaal de 1e prijs in de Dexia Classics wedstrijd, zowel in de discipline kamermuziek als viool.

Als soliste, werkte zij samen met verschillende orkesten waaronder het Orchestre de la Musique de Chambre de Wallonie, Het Symfonieorkest Oost-Vlaanderen, het BES Kamerorkest, het Orkest van het Conservatorium van Utrecht, l’Orchestre  Symphonique de Tournai, het Symfonieorkest Sint-Niklaas.

Stefanie speelt op een A. Testore uit 1741.

Copyright © 2020 - Designed by SuryABDesign. All Rights Reserved.