top of page

Artiesten .

Samuel Van de Velde .

Samuel Van de Velde werd geboren in Belsele op 23 januari 1998 als jongste zoon in een gezin van vier muzikale broers.

Net als zijn broers begon hij piano te spelen toen hij zes was.

Het werd al snel duidelijk dat hij een bijzonder talent had en Samuel deed het erg goed in verschillende wedstrijden. Zo werd hij eerste laureaat van enkele wedstrijden: Cantabile (2X), de Nationale pianowedstrijd Cavatine te Namen.

Hij behaalde ook de tweede en derde prijs op de Rotary Breughel wedstrijd.

 

Op 10 jarige leeftijd werd hij toegelaten aan de Koningin Elisabeth Muziekkapel om er te studeren bij Abdel Rahman El Bacha en Dimitris Saroglou.

Daar volgde hij ook masterclasses bij Jean-Claude Vanden Eynden en Dimitri Bashkirov.

 

In 2010 werd hij uitgenodigd om als solist met het symfonisch jeugdorkest van Limburg een concerto van Mozart te brengen en in 2012 het 2e pianoconcerto van Dmitri Sjostakovitch in de Blauwe Zaal van Desingel in Antwerpen.

In 2015 behaalde hij een 1ste prijs op de Belfius-Classics wedstrijd, en optreden met het 1ste pianoconcerto van Liszt in de Muntschouwburg, samen met het orkest ‘Prima la Musica.’ Momenteel is hij leerling van Jan Michiels aan het conservatorium te Brussel. Daarnaast studeert ook bij Jean-Claude Vanden Eynden in de school Eduardo Del Pueyo. Samuel speelt ook kamermuziek, vaak samen met zijn broers.

bottom of page