Madelene Berg .

De half fins, half zweedse violiste Madelene Berg was op jonge leeftijd reeds te zien op verschillende concertpodia. Ze werd als soliste uitgenodigd in orkesten zoals de Bergen Philharmonic, de Trondheim Symphony Orchestra en de Oslo Camerata. Ze reisde tal van muziekfestivals af in heel Scandinavië, het V.K., de meeste europese landen, alsook in Zuid-Amerika en Afrika.

Madelene won verschillende 1ste prijzen in  nationale competities, zowel als solist als in kamermuziekvorm. Samen met haar duopartner Julie Yuqing Ye, werd ze gehuldigd voor haar unieke interpretaties van Griegs en Ravels sonatas. Ze is een laureaat van de de Furore cultuurorganisatie, de ‘noorse droom’ studiebeurs en won de cultuurprijs van de Sogn & Fjordane.

Als een orkestmusicus speelde Madelene in de Oslo Philharmonic, de Norske Opera & Ballett, het noorse kamerorkest en de Oslo Camerata, waar ze in verschillende projecten speelde als sectieleider.

Madelene studeerde  met grootste onderscheiding af bij haar leraars Svetlana Makarova, Pavel Vernikov, Alf Richard & Henning Kraggerud aan het Barratt Due musikkinstitutt in Oslo, Noorwegen en in het Haute Ecole de Musique Lausanne, Zwitserland.

Copyright © 2020 - Designed by SuryABDesign. All Rights Reserved.