hugh desmond .

Hugh Desmond studeerde viool bij Yuzuko Horigome aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en vervolmaakte zich bij Michaël Hentz aan het Conservatoire National Supérieure de Musique te Parijs.

Hij won prijzen als solist op internationale competities (2de prijs XIX International Music Competition of Cortemilia (2011), en 2de prijs 10th International Music Competition Premio Citta’ di Padova (2013)).

Hij heeft recitals gegeven in Vlaanderen en in Venetië, Padova, Parijs, Lucerne, en Princeton.

In 2012 werd hij als hoofdconcertmeester geselecteerd voor de Lucerne Academy Festival Orchestra, waar hij samenwerkte met dirigenten en componisten zoals Pierre Boulez, Peter Eötvös, David Robertson en Susanna Mälkki.

Hugh combineerde zijn muzikale studies met een de opleidingen fysica en filosofie aan de KU Leuven. Hij voltooide in het kader van een FWO beurs in 2016 zijn doctoraat in de wetenschapsfilosofie met grootste onderscheiding. Daarnaast studeerde hij in 2012-13 aan Princeton University en in 2015 aan de New York University.

Violist Hugh Desmond en pianist Waldo Geuns vormen sinds 2013 het duo Doppio Stile. Naast klassieke recitals brengen ze een speciale vorm van lecture-recitals waarbij filosofie en muziek hand in hand gaan.

Copyright © 2020 - Designed by SuryABDesign. All Rights Reserved.