top of page

Artiesten .

Stephanie Huang .

huang.jpg

Stéphanie Huang, geboren in 1996 in een zeer muzikale familie, begon met cello van kleins af aan, met haar moeder. Ze voltooide haar bacheloropleiding met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Jeroen Reuling en zette haar opleiding voort aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, voor haar masteropleiding bij Marc Coppey.

In november 2008 werd haar de eerste prijs toegekend op de Belgische nationale muziekwedstrijd ‘Concours Dexia’. Op 12-jarige leeftijd debuteerde ze in de Munt in Brussel met de Rococovariaties van Tsjaikovski. In juli 2015 sleepte ze de Eerste Prijs in de wacht op de Suggia International Cello Competition in Porto.

Ze is laureate van de Stichtingen SPES, Meyer en Kriegelstein en werd geselecteerd voor de Académie Musicale Philippe Jaroussky 2019-2020, de gerenommeerde Seiji Ozawa International Academy 2019 en de Académie musicale de Villecroze bij Frans Helmerson.

Stéphanie Huang speelt het grote concertrepertoire (Dvorák, Elgar, Tsjaikovski, …) met verschillende orkesten (de Kamerfilharmonie van Vlaanderen, het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, het Orquestra Sinfónica do Porto/Casa da Música, …), onder leiding van dirigenten als M. Sanderling, C. Izcaray, … Ze geeft ook geregeld recitals en was reeds te gast als kamermuzikante op diverse nationale en internationale festivals (Festival des Midis-Minimes – België, Printemps des Arts de Monte-Carlo – Monaco, Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog – Nederland, …). Sinds september 2020 is ze Artiest-in-Residentie in de Koningin Elisabeth Muziekkapel in Waterloo, waar ze in de klas van Gary Hoffman studeert.

bottom of page