top of page

Artiesten .

Luna de Mol .

De mol.jpg

Luna De Mol (° 2002, Gent) begon op vierjarige leeftijd viool te spelen bij Fedra Coppens. In september 2014 werd ze toegelaten tot de Sweelinck Academie voor Jong Talent aan het Conservatorium van Amsterdam bij prof. Coosje Wijzenbeek.

 

In december 2018 kreeg Luna een studiebeurs aangeboden om in september 2019 een bachelorstudie te starten aan de Guildhall School of Music and Drama (Londen, VK) in de klas van David Takeno (Eugène Ysaÿe International Chair of Violin). Luna is lid van het Fibonacci String Quartet.

 

Luna won in januari 2018 het Nederlands Nationaal Vioolconcours (categorie Davina van Wely) en was eerder laureaat van verschillende andere concoursen zoals het VLAMO concours (2012), het Breughelconcours (2014) en het Internationaal Grumiaux Concours (2016). In maart 2020 won het Fibonacci String Quartet zowel de 1e prijs als de publieksprijs op de Beethoven Competition for Young Musicians in Londen en later die maand de 1e prijs op de Saint James Chamber Music Competition in Londen.

 

Luna heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Renaud Capuçon, Simone Lamsma, Nadia Wijzenbeek, Guido De Neve, Marek Kowalski, Vadim Tsibulevsky, Gould Piano Trio, Endellion Quartet, Bozzini Quartet, Castalian Quartet, Rubens Quartet en leden van het Chilingirian Quartet.

bottom of page